
Ratatouille
Betyg (1-5):
Ratatouille med tomat, paprika, zucchini och massa andra grönsaker. Gott att servera med råris och mjukt bröd. Smakrikt, nyttigt och helt vegetariskt.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 grovhackade gula lökar
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 3 paprikor, i bitar
- 1 zucchini, i halvmånar
- 1 aubergine, i bitar
- 2 msk olja
- 1 lagerblad
- 400 g hela tomater på burk
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk hackad timjan, rosmarin eller persilja
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- 8 dl kokt råris
- 4 brödskivor, mjukt rågbröd
Gör så här
- Fräs först lökarna och sedan paprikan, zucchinin och auberginen i oljan i en stor gryta. Lägg i lagerbladet. Späd med lite vatten, så att grönsakerna inte kan koka fast i botten på grytan. Koka dem på svag värme under lock ca 15 minuter.
- Häll i tomaterna och koka utan lock ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.
Servering
Servera med ris och bröd.
Tips

Ratatouille smakar också gott till grillat kött. Passar också bra som kall lunchrätt med bröd.
Liknande recept
Ratatouille
Betyg (1-5):
Ratatouille med tomat, paprika, zucchini och massa andra grönsaker. Gott att servera med råris och mjukt bröd. Smakrikt, nyttigt och helt vegetariskt.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs först lökarna och sedan paprikan, zucchinin och auberginen i oljan i en stor gryta. Lägg i lagerbladet. Späd med lite vatten, så att grönsakerna inte kan koka fast i botten på grytan. Koka dem på svag värme under lock ca 15 minuter.
- Häll i tomaterna och koka utan lock ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkryddorna.
Servering
Servera med ris och bröd.
Tips

Ratatouille smakar också gott till grillat kött. Passar också bra som kall lunchrätt med bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!