Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Räkor och bacon - en fin smakkombination.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor med skal
  • 140 g strimlad bacon
  • 1.5 msk flingsalt
  • 5 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
  • olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna och förvara i kylskåp. Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.
  2. Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.
  3. Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.
  4. Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.
  5. Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.

Tips

Vego- byt ut räkorna och baconsaltet mot stekt/ grillad haloumi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2014-07-20

Till lötdag.

Jakob

2014-06-01

Detta var supergott, succe på buffebordet.

Johan

2013-12-31

Jättegott!

Christina Magnusson

2013-05-31

Detta är bland det godaste jag ätit.

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg räkor med skal
  • 140 g strimlad bacon
  • 1.5 msk flingsalt
  • 5 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
  • olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Räkor och bacon - en fin smakkombination.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna och förvara i kylskåp. Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.
  2. Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.
  3. Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.
  4. Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.
  5. Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.

Tips

Vego- byt ut räkorna och baconsaltet mot stekt/ grillad haloumi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2014-07-20

Till lötdag.

Jakob

2014-06-01

Detta var supergott, succe på buffebordet.

Johan

2013-12-31

Jättegott!

Christina Magnusson

2013-05-31

Detta är bland det godaste jag ätit.

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg
Betyg
(0)