Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 250 g frysta lingon
  • Rårörda lingon:
  • 250 g frysta lingon
  • 1.5 dl råsocker
  • Till servering:
  • Stekt fläsk
  • Smörstekta äppelbitar eller äppelklyftor

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
  2. Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
  3. Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
  4. Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
  5. Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.

Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 250 g frysta lingon
  • Rårörda lingon:
  • 250 g frysta lingon
  • 1.5 dl råsocker
  • Till servering:
  • Stekt fläsk
  • Smörstekta äppelbitar eller äppelklyftor

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
  2. Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
  3. Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
  4. Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
  5. Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.

Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies