Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 250 g frysta lingon
  • 0.75 tsk salt
  • Rårörda lingon:
  • 250 g frysta lingon
  • 1.5 dl råsocker
  • Till servering:
  • Stekt fläsk
  • Smörstekta äppelbitar eller äppelklyftor

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
  2. Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
  3. Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
  4. Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
  5. Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.

Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 250 g frysta lingon
  • 0.75 tsk salt
  • Rårörda lingon:
  • 250 g frysta lingon
  • 1.5 dl råsocker
  • Till servering:
  • Stekt fläsk
  • Smörstekta äppelbitar eller äppelklyftor

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
  2. Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
  3. Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
  4. Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
  5. Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.

Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)