
Rårakor med fläsk och rårörda lingon
Betyg (1-5):
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g potatis av mjölig sort
- 250 g frysta lingon
- 0.75 tsk salt
- Rårörda lingon:
- 250 g frysta lingon
- 1.5 dl råsocker
- Till servering:
- Stekt fläsk
- Smörstekta äppelbitar eller äppelklyftor
Gör så här
- Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
- Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
- Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
- Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
- Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.
Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!
Liknande recept
Rårakor med fläsk och rårörda lingon
Betyg (1-5):
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och riv potatisen grovt, helst i matberedare. Tillsätt saltet. Låt inte smeten stå för länge, då mörknar den.
- Stek rårakor i smör i het panna, knappt 1 dl potatis per styck. Bred ut smeten så att de blir tunna och frasiga. Stek dem ljusbruna på båda sidor på medelvärme.
- Servera helst rårakorna nystekta, men de går också att varmhålla en stund i ugnen på 100°.
- Tina lingonen. Rör lingon och socker mosigt, tills sockret lösts upp.
- Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och äpplen.
Tips

Om du i stället serverar med crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök blir det en helt ny rätt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!