För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Råraka med räkor

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Frasiga och gyllenbruna rårakor toppade med räkröra av syrligt äpple, salladslök, handskalade räkor, dill och citron. Fräscht och otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 syrligt äpple, finhackat
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Rårakor:
  • 600 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vänd runt räkor med äpple, salladslök, dill, citronskal och saft. Smaka av med salt.
  2. Skala och grovriv potatisen. Blanda runt med salt och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Ta ¼ av potatisen och platta ut till en tunn råraka med en stekspade. Stek den gyllenbrun och frasig på båda sidor på svag värme. Gör likadant med resten av potatisen.
  3. Toppa rårakorna med räkröran och servera ev med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2018-04-20

Vansinnigt gott, har gjorts flera gånger sedan vi fick detta receptet i matkassen. Jag som annars avskyr både gröna, syrliga äpplen och citrus tyckte att smakerna gifte sig bra. Jag tog udden av den värsta syran genom att servera med en klick turkisk yoghurt och ersatte även hälften av potatisen mer morot en gång, blev jättegott det också.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(93)

Varm musselmacka

(2)

Räktacos

(9)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 syrligt äpple, finhackat
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Rårakor:
  • 600 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Råraka med räkor

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Frasiga och gyllenbruna rårakor toppade med räkröra av syrligt äpple, salladslök, handskalade räkor, dill och citron. Fräscht och otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt räkor med äpple, salladslök, dill, citronskal och saft. Smaka av med salt.
  2. Skala och grovriv potatisen. Blanda runt med salt och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Ta ¼ av potatisen och platta ut till en tunn råraka med en stekspade. Stek den gyllenbrun och frasig på båda sidor på svag värme. Gör likadant med resten av potatisen.
  3. Toppa rårakorna med räkröran och servera ev med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2018-04-20

Vansinnigt gott, har gjorts flera gånger sedan vi fick detta receptet i matkassen. Jag som annars avskyr både gröna, syrliga äpplen och citrus tyckte att smakerna gifte sig bra. Jag tog udden av den värsta syran genom att servera med en klick turkisk yoghurt och ersatte även hälften av potatisen mer morot en gång, blev jättegott det också.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(93)

Varm musselmacka

(2)

Räktacos

(9)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)