Randiga maränger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.39 (31 betyg)

Imponera med röd- och vitrandiga maränger.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i ugnen
Ugnstemperatur:100º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg, endast vitan
  • 0.5 krm ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl socker
  • karamellfärg

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättikspriten, vaniljsockret och 1 deciliter av sockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  2. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  3. Droppa försiktigt ner en slinga karamellfärg på insidan av en spritstyll. Klicka i marängsmeten.
  4. Spritsa små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda marängerna i ugnen cirka 45 minuter tills de släpper pappret.

Tips

Maräng med sväng - gör några gröna

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



fredrik

2015-07-25

Så använd blå färg och var mer korrekt

Frida 11 år

2014-07-13

Jag tog i lite kakao istället för karamellfärg. Det blir bra till en kladdkaka och lite grädde-Mums!

Hannispannis

2013-04-21

Mmm mumsigt

Bella

2012-11-11

Droppa i några droppar rödbetssaft då, så blir det politiskt korrekt ;)

Jessica

2012-11-11

Droppa i några droppar pepparmintsolja och vips blir det polkagrismaränger!:-)

Theresa

2012-11-11

Jättefina, tycker det var jättekul med lite färg i, skit samma om karamellfärg innehåller karmin, krossade kochenillsköldlöss mm, man behöver bara någon droppe och vi äter ju så mycket annan skit ändå ;)

Sanna

2012-11-10

De ser fina ut, men jag tycker det är onödigt att blanda i karamellfärg när det inte behövs. Röd karamellfärg innehåller karmin, krossade kochenillsköldlöss och är känt för att vara allergiframkallande. Något som tyvärr inte uppmärksammas tillräckligt i Sverige.

Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 ägg, endast vitan
  • 0.5 krm ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl socker
  • karamellfärg

Randiga maränger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.39 (31 betyg)

Imponera med röd- och vitrandiga maränger.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i ugnen
Ugnstemperatur:100º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättikspriten, vaniljsockret och 1 deciliter av sockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  2. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  3. Droppa försiktigt ner en slinga karamellfärg på insidan av en spritstyll. Klicka i marängsmeten.
  4. Spritsa små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda marängerna i ugnen cirka 45 minuter tills de släpper pappret.

Tips

Maräng med sväng - gör några gröna

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



fredrik

2015-07-25

Så använd blå färg och var mer korrekt

Frida 11 år

2014-07-13

Jag tog i lite kakao istället för karamellfärg. Det blir bra till en kladdkaka och lite grädde-Mums!

Hannispannis

2013-04-21

Mmm mumsigt

Bella

2012-11-11

Droppa i några droppar rödbetssaft då, så blir det politiskt korrekt ;)

Jessica

2012-11-11

Droppa i några droppar pepparmintsolja och vips blir det polkagrismaränger!:-)

Theresa

2012-11-11

Jättefina, tycker det var jättekul med lite färg i, skit samma om karamellfärg innehåller karmin, krossade kochenillsköldlöss mm, man behöver bara någon droppe och vi äter ju så mycket annan skit ändå ;)

Sanna

2012-11-10

De ser fina ut, men jag tycker det är onödigt att blanda i karamellfärg när det inte behövs. Röd karamellfärg innehåller karmin, krossade kochenillsköldlöss och är känt för att vara allergiframkallande. Något som tyvärr inte uppmärksammas tillräckligt i Sverige.

Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)