Räktacos

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 350 g räkor med skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.75 dl tacosås
  • 320 g mjuka tortilla
  • 100 g sallad
  • 1 tunt skivad stor lök
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 20 g guacamole-mix
  • 1 dl gräddfil om så önskas

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
  2. Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
  3. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Goi Cuon

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Räktrifle med tacotubs

(10)

Räksallad med japansk dressing

(90)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g räkor med skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.75 dl tacosås
  • 320 g mjuka tortilla
  • 100 g sallad
  • 1 tunt skivad stor lök
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 20 g guacamole-mix
  • 1 dl gräddfil om så önskas

Räktacos

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
  2. Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
  3. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Goi Cuon

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Räktrifle med tacotubs

(10)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies