Räksalsa i tacotubs

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Fyll små taco tubs med en god räksalsa! Söt mango, krispig gurka, koriander, chili och lime blandat med räkorna gör att man vill äta många av de söta små tacofaten.

Tillagningstid: 20 min
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 förpackning mini taco tub
  • 1 dl majonnäs
  • Räksalsa:
  • 320 g skalade räkor
  • 0.5 liten gurka
  • 1 ätmogen mango
  • 1 dl finhackad koriander, även stjälkarna
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk chili paste
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av om de legat i lag. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och skär mangon i lika små bitar.
  2. Vänd varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Skeda upp salsan i tacoskalen, skeda på en klick majonnäs och garnera ev med koriander. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Räktacos

(9)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 förpackning mini taco tub
  • 1 dl majonnäs
  • Räksalsa:
  • 320 g skalade räkor
  • 0.5 liten gurka
  • 1 ätmogen mango
  • 1 dl finhackad koriander, även stjälkarna
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk chili paste
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Räksalsa i tacotubs

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Fyll små taco tubs med en god räksalsa! Söt mango, krispig gurka, koriander, chili och lime blandat med räkorna gör att man vill äta många av de söta små tacofaten.

Tillagningstid: 20 min
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av om de legat i lag. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och skär mangon i lika små bitar.
  2. Vänd varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Skeda upp salsan i tacoskalen, skeda på en klick majonnäs och garnera ev med koriander. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Räktacos

(9)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies