För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde

Betyg (1-5):
3.96 (27 betyg)

Supergod räkpasta med mycket smak som vitlök, röd chili, grädde och tomater som toppas med nymalen svartpeppar och rucola

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tomater, tärnade
  • 1 dl grädde
  • 400 g frysta kungsräkor, förkokta odlade ASC-Certifierade, tinade
  • flingsalt
  • 70 g rucola
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Vänd ner tomaterna och häll i grädden, låt småputtra 3 min.
  2. Vänd ner räkorna i såsen. När de blivit varma, vänd ihop allt med pastan. Smaka av med salt. Toppa med rucola och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-14

Alltså jättegott och enkelt. Ny vardagsfavvo!

Carin

2019-10-30

Så gott! En ny favoriträtt!!!

Mikael

2019-10-19

Öka på chili och vitlök för lite mer sting

Liknande recept

Frutti di mare

(15)

Räkpaella med risoni

(2)

Pasta med räkor

(46)

Pasta med saffransås och räkor

(16)

Pasta pesto med räkor

(7)

Spaghetti med blåmusslor

(10)

Pasta med räkor och musslor

(13)

Räkpasta

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tomater, tärnade
  • 1 dl grädde
  • 400 g frysta kungsräkor, förkokta odlade ASC-Certifierade, tinade
  • flingsalt
  • 70 g rucola
  • nymalen svartpeppar

Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde

Betyg (1-5):
3.96 (27 betyg)

Supergod räkpasta med mycket smak som vitlök, röd chili, grädde och tomater som toppas med nymalen svartpeppar och rucola

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Vänd ner tomaterna och häll i grädden, låt småputtra 3 min.
  2. Vänd ner räkorna i såsen. När de blivit varma, vänd ihop allt med pastan. Smaka av med salt. Toppa med rucola och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-14

Alltså jättegott och enkelt. Ny vardagsfavvo!

Carin

2019-10-30

Så gott! En ny favoriträtt!!!

Mikael

2019-10-19

Öka på chili och vitlök för lite mer sting

Liknande recept

Frutti di mare

(15)

Räkpaella med risoni

(2)

Pasta med räkor

(46)

Pasta med saffransås och räkor

(16)

Pasta pesto med räkor

(7)

Spaghetti med blåmusslor

(10)

Pasta med räkor och musslor

(13)

Räkpasta

(6)