
Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde
Betyg (1-5):
Supergod räkpasta med mycket smak som vitlök, röd chili, grädde och tomater som toppas med nymalen svartpeppar och rucola
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 320 g spagetti
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 röd chili, finhackad
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 4 tomater, tärnade
- 1 dl grädde
- 400 g frysta kungsräkor, förkokta odlade ASC-Certifierade, tinade
- flingsalt
- 70 g rucola
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Vänd ner tomaterna och häll i grädden, låt småputtra 3 min.
- Vänd ner räkorna i såsen. När de blivit varma, vänd ihop allt med pastan. Smaka av med salt. Toppa med rucola och nymalen svartpeppar.
Liknande recept
Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde
Betyg (1-5):
Supergod räkpasta med mycket smak som vitlök, röd chili, grädde och tomater som toppas med nymalen svartpeppar och rucola
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Vänd ner tomaterna och häll i grädden, låt småputtra 3 min.
- Vänd ner räkorna i såsen. När de blivit varma, vänd ihop allt med pastan. Smaka av med salt. Toppa med rucola och nymalen svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-14
Alltså jättegott och enkelt. Ny vardagsfavvo!
2019-10-30
Så gott! En ny favoriträtt!!!
2019-10-19
Öka på chili och vitlök för lite mer sting
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2019-12-14
Alltså jättegott och enkelt. Ny vardagsfavvo!
Carin
2019-10-30
Så gott! En ny favoriträtt!!!
Mikael
2019-10-19
Öka på chili och vitlök för lite mer sting