För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Perfekta fredagsmyset, räkor med en het sås och en limeaioli är bästa kombinationen.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor, ev rökta
  • 1 baguette
  • 1 citron, delad
  • Limeaioli
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • Chiliaioli
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Limeaioli: Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

Chiliaioli:

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och sambal, smaka av med salt.
  2. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktrifle med tacotubs

(10)

Räktacos

(14)

Räksallad med japansk dressing

(103)

Goi Cuon

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Ljummen nudelsallad med räkor

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg räkor, ev rökta
  • 1 baguette
  • 1 citron, delad
  • Limeaioli
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • Chiliaioli
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek

Räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Perfekta fredagsmyset, räkor med en het sås och en limeaioli är bästa kombinationen.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Limeaioli: Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

Chiliaioli:

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och sambal, smaka av med salt.
  2. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktrifle med tacotubs

(10)

Räktacos

(14)

Räksallad med japansk dressing

(103)

Goi Cuon

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Ljummen nudelsallad med räkor

(6)