Räkdipp med chips

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Kungsräkorna gör det här till en riktigt lyxig och läcker förrätt.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 600 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 3 vitlöksklyftor,finhackade
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 msk crème fraiche
  • 0.5 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Till servering
  • chips, tex lyxiga tryffelchips eller nystekt toast

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda räkor, vitlök, sambal oelek och olivolja i en bunke. Täck med plast och låt marinera minst 2 timmar i kylskåp, eller över natten.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Lägg i räkorna och stek ca 2 min, tills de är genomstekta.
  3. Låt kallna. Hacka räkorna grovt. Vänd runt med koriander, crème fraiche och ev mer chili. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med chips.
  4. (Förbered gärna, men låt röran stå framme en stund vid servering så att den inte är kylskåpskall.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-01-02

Detta var supergott och perfekt förrätt MEN det blir lite lite för 6 personer... nästa gång gör jag nog lite mer

Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(31)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 600 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 3 vitlöksklyftor,finhackade
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 msk crème fraiche
  • 0.5 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Till servering
  • chips, tex lyxiga tryffelchips eller nystekt toast

Räkdipp med chips

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Kungsräkorna gör det här till en riktigt lyxig och läcker förrätt.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda räkor, vitlök, sambal oelek och olivolja i en bunke. Täck med plast och låt marinera minst 2 timmar i kylskåp, eller över natten.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Lägg i räkorna och stek ca 2 min, tills de är genomstekta.
  3. Låt kallna. Hacka räkorna grovt. Vänd runt med koriander, crème fraiche och ev mer chili. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med chips.
  4. (Förbered gärna, men låt röran stå framme en stund vid servering så att den inte är kylskåpskall.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-01-02

Detta var supergott och perfekt förrätt MEN det blir lite lite för 6 personer... nästa gång gör jag nog lite mer

Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies