Räkcocktail med grissini

Betyg (1-5):
3.16 (25 betyg)

Denna delikata 70-tals nostalgiker håller alltid måttet! Smarrigt krämig med lite syra.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 kg tinade räkor, med skal
  • 1 tsk hackade rostade fänkålsfrön
  • 2 finhackade svenska äpplen, gärna vintersort
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krans peppar
  • 8 kvistar dill
  • Servering:
  • 2 citroner, rivet skal
  • Grissini:
  • 12 g färsk jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 ägg, endast vitan
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 3.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Skala räkorna.Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Skeda upp i små glas, gärna cocktailglas. Garnera med en dillkvist och eventuellt rivet citronskal. Lägg en grissini på varje glas.

Grissini

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt flingsalt, honung och olja. Vispa äggvitan så att den blir skummig, det räcker att vispa för hand. Tillsätt äggvita och mjöl. Degen ska vara ganska fast. Knåda till en smidig deg, 5-10 minuter, och låt jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Dela degen i fyra delar och sedan varje del i 6-7 bitar. Rulla ut varje del till smala pinnar, cirka 15 centimeter långa. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda dem, utan att jäsa igen, mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem kallna utan bakduk.

Tips

Baka gärna grissini några dagar i förväg och förvara dem i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresioux

2013-03-29

Jätte enkelt och jätte gott!

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(9)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg tinade räkor, med skal
  • 1 tsk hackade rostade fänkålsfrön
  • 2 finhackade svenska äpplen, gärna vintersort
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krans peppar
  • 8 kvistar dill
  • Servering:
  • 2 citroner, rivet skal
  • Grissini:
  • 12 g färsk jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 ägg, endast vitan
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 3.5 dl vetemjöl

Räkcocktail med grissini

Betyg (1-5):
3.16 (25 betyg)

Denna delikata 70-tals nostalgiker håller alltid måttet! Smarrigt krämig med lite syra.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna.Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Skeda upp i små glas, gärna cocktailglas. Garnera med en dillkvist och eventuellt rivet citronskal. Lägg en grissini på varje glas.

Grissini

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt flingsalt, honung och olja. Vispa äggvitan så att den blir skummig, det räcker att vispa för hand. Tillsätt äggvita och mjöl. Degen ska vara ganska fast. Knåda till en smidig deg, 5-10 minuter, och låt jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Dela degen i fyra delar och sedan varje del i 6-7 bitar. Rulla ut varje del till smala pinnar, cirka 15 centimeter långa. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda dem, utan att jäsa igen, mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem kallna utan bakduk.

Tips

Baka gärna grissini några dagar i förväg och förvara dem i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresioux

2013-03-29

Jätte enkelt och jätte gott!

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(9)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies