Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

God, godare, räkceviche! Den här rätten bara måste smakas.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg stora frysta räkor (300 g skalade)
  • 2 tomater
  • 1 liten fänkål
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl tomatjuice
  • 3 msk chilisås
  • 1.5 tsk worcestershiresås
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 krm tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • rostat surdegsbröd i skivor
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 lime i klyftor

Gör så här

  1. Dela och skär tomaterna i tunna skivor. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotbiten. Hacka fänkålen fint och koriandern grovt.
  2. Blanda tomatjuice, chilisås, worcestershiresås, limeskal, limesaft och honung.
  3. Vänd ner räkor, tomater, fänkål och koriander i såsen. Smaka av med tabasco, salt och peppar. Servera med grillat surdegsbröd samt ev färsk chili och extra lime.

Tips

Fänkålen kan bytan mot 2 stjälkar blekselleri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(48)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg stora frysta räkor (300 g skalade)
  • 2 tomater
  • 1 liten fänkål
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl tomatjuice
  • 3 msk chilisås
  • 1.5 tsk worcestershiresås
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 krm tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • rostat surdegsbröd i skivor
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 lime i klyftor

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

God, godare, räkceviche! Den här rätten bara måste smakas.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela och skär tomaterna i tunna skivor. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotbiten. Hacka fänkålen fint och koriandern grovt.
  2. Blanda tomatjuice, chilisås, worcestershiresås, limeskal, limesaft och honung.
  3. Vänd ner räkor, tomater, fänkål och koriander i såsen. Smaka av med tabasco, salt och peppar. Servera med grillat surdegsbröd samt ev färsk chili och extra lime.

Tips

Fänkålen kan bytan mot 2 stjälkar blekselleri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(48)