Räkbulgur med lapsang souchongte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Marinerade räkor med mycket grönsaker får en rökig smak med lapsangdressingen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 palsternackor i stavar
  • 560 g rödbetor i klyftor
  • 4 morötter i stavar
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl kokt bulgur
  • 100 g grovt skuren rucola
  • 170 g halverade körsbärstomater
  • 75 g bönor
  • Lapsang tedressing:
  • 1 tsk teblad av lapsang, eller annat rökt te
  • 1 tsk socker
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 500 skalade räkor
  • 1 dl yoghurt, 10%

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och lök med olja, salt och peppar. Lägg på smord plåt och ugnsrosta i cirka 20 minuter. Låt svalna. Blanda kokt bulgur med rotfrukter, rucola, körsbärstomater och bönor.
  2. Mixa eller mortla teblad med salt och socker till ett fint pulver. Blanda med sweet chilisås, olivolja och citronsaft. Lägg i de skalade räkorna och låt marinera cirka en halvtimme. Blanda räkorna med bulgursalladen och servera med en klick yoghurt. Ringla dressingen över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 palsternackor i stavar
  • 560 g rödbetor i klyftor
  • 4 morötter i stavar
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl kokt bulgur
  • 100 g grovt skuren rucola
  • 170 g halverade körsbärstomater
  • 75 g bönor
  • Lapsang tedressing:
  • 1 tsk teblad av lapsang, eller annat rökt te
  • 1 tsk socker
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 500 skalade räkor
  • 1 dl yoghurt, 10%

Räkbulgur med lapsang souchongte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Marinerade räkor med mycket grönsaker får en rökig smak med lapsangdressingen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och lök med olja, salt och peppar. Lägg på smord plåt och ugnsrosta i cirka 20 minuter. Låt svalna. Blanda kokt bulgur med rotfrukter, rucola, körsbärstomater och bönor.
  2. Mixa eller mortla teblad med salt och socker till ett fint pulver. Blanda med sweet chilisås, olivolja och citronsaft. Lägg i de skalade räkorna och låt marinera cirka en halvtimme. Blanda räkorna med bulgursalladen och servera med en klick yoghurt. Ringla dressingen över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!