
Räkbulgur med lapsang souchongte
Betyg (1-5):
Marinerade räkor med mycket grönsaker får en rökig smak med lapsangdressingen.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 palsternackor i stavar
- 560 g rödbetor i klyftor
- 4 morötter i stavar
- 1 rödlök i klyftor
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 dl kokt bulgur
- 100 g grovt skuren rucola
- 170 g halverade körsbärstomater
- 75 g bönor
- Lapsang tedressing:
- 1 tsk teblad av lapsang, eller annat rökt te
- 1 tsk socker
- 2 msk sweet chilisås
- 3 msk olivolja
- 0.5 citron, pressad saft
- 500 skalade räkor
- 1 dl yoghurt, 10%
Gör så här
- Blanda rotfrukter och lök med olja, salt och peppar. Lägg på smord plåt och ugnsrosta i cirka 20 minuter. Låt svalna. Blanda kokt bulgur med rotfrukter, rucola, körsbärstomater och bönor.
- Mixa eller mortla teblad med salt och socker till ett fint pulver. Blanda med sweet chilisås, olivolja och citronsaft. Lägg i de skalade räkorna och låt marinera cirka en halvtimme. Blanda räkorna med bulgursalladen och servera med en klick yoghurt. Ringla dressingen över salladen.
Räkbulgur med lapsang souchongte
Betyg (1-5):
Marinerade räkor med mycket grönsaker får en rökig smak med lapsangdressingen.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda rotfrukter och lök med olja, salt och peppar. Lägg på smord plåt och ugnsrosta i cirka 20 minuter. Låt svalna. Blanda kokt bulgur med rotfrukter, rucola, körsbärstomater och bönor.
- Mixa eller mortla teblad med salt och socker till ett fint pulver. Blanda med sweet chilisås, olivolja och citronsaft. Lägg i de skalade räkorna och låt marinera cirka en halvtimme. Blanda räkorna med bulgursalladen och servera med en klick yoghurt. Ringla dressingen över salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!