Räkbowl

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 ägg
  • 600 g blomkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
  3. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
  4. Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 600 g blomkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar

Räkbowl

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
  3. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
  4. Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies