
Räkbowl
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 ägg
- 600 g blomkål
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0.5 zucchini, fint strimlad
- 360 g skalade räkor, på burk, bruttovikt
- 0.5 citron, pressad saft
- Dressing
- 1 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 0.5 rödlök, strimlad
- 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, bruttovikt
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
- Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
- Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
- Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.
Liknande recept
Räkbowl
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka äggen 5 min. Skölj av i kallt vatten och skala direkt.
- Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med buljongtärningen.
- Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag.Blanda ingredienserna till dressingen med rödlök och kikärtor.
- Fördela blomkål, rödlök, kikärtor och zucchini i en skål. Lägg på räkor och smaka av med salt och peppar, pressa över citronsaft.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!