För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg (1-5):
3.9 (72 betyg)

Matvetesallad med skaldjur, dill, sparris och ost.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 fint skivade salladslökar
  • 120 g riven ost, gärna lagrad
  • 500 g ansad färsk grön sparris i 5 cm bitar
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda under tiden resten av ingredienserna utom sparris och dill. Låt marinera en stund.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka sparrisen cirka 3 minuter. Vänd ihop allt med matvetet. Toppa med några dillkvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Cecilia! Du kan byta ut matvetet mot quinoa för en glutenfri variant. Lycka till :)

Cecilia

2019-12-28

Vad rekommenderas för alternativ till matvete om man vill ha ett glutenfritt alternativ?

Maria

2018-01-12

Jättegott😀

Anna

2013-11-05

Supergod sallad och ungarna älskar den =))

Carina Nilsson

2012-05-23

Verkligen jättegod sallad som funkar både kall som varm. Tack för receptet!. Jag har varierat den med kräftstjärtar och sockerärtor. För en gångs skull gjorde hela familjen tummen upp

Liknande recept

Varm musselmacka

(4)

Pasta med heta räkor

(164)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Krämig gryta med räkor

(25)

Räksallad med tomat och selleri

(7)

Grillade räkor med vitlöksolja

(52)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl matvete
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 fint skivade salladslökar
  • 120 g riven ost, gärna lagrad
  • 500 g ansad färsk grön sparris i 5 cm bitar
  • 0.5 dl hackad dill

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg (1-5):
3.9 (72 betyg)

Matvetesallad med skaldjur, dill, sparris och ost.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda under tiden resten av ingredienserna utom sparris och dill. Låt marinera en stund.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka sparrisen cirka 3 minuter. Vänd ihop allt med matvetet. Toppa med några dillkvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Cecilia! Du kan byta ut matvetet mot quinoa för en glutenfri variant. Lycka till :)

Cecilia

2019-12-28

Vad rekommenderas för alternativ till matvete om man vill ha ett glutenfritt alternativ?

Maria

2018-01-12

Jättegott😀

Anna

2013-11-05

Supergod sallad och ungarna älskar den =))

Carina Nilsson

2012-05-23

Verkligen jättegod sallad som funkar både kall som varm. Tack för receptet!. Jag har varierat den med kräftstjärtar och sockerärtor. För en gångs skull gjorde hela familjen tummen upp

Liknande recept

Varm musselmacka

(4)

Pasta med heta räkor

(164)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Krämig gryta med räkor

(25)

Räksallad med tomat och selleri

(7)

Grillade räkor med vitlöksolja

(52)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(7)