Rågrutor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hembakat bröd är bland det bästa som finns. Dessa lite lätt sötade rågrutor är himmelska och behöver egentligen bara smör som pålägg. Fast, fyllda med ost, skinka och en paprikaring går inte heller av för hackor!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 dl rågmjöl (165 g)
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • vetekli eller smulat havregryn, att strö över

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll i en bunke och rör ut jästen i degspadet. Tillsätt honung, salt och mjöl. Arbeta degen för hand i 10 min eller i degblandare ca 5 min, degen blir ganska kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 min.
  2. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen med blöta händerna i formen. Skåra rutor med en mjölad kniv och strö över lite vetekli eller smulat havregryn. Låt jäsa 30 min till.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Blöt bakplåtspappret och krama ur det så går det lättare att klä långpannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Enkelt morotsbröd

(35)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Bananpannkakor

(32)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Örtfrittata

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Hallonsmoothie

(7)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 dl rågmjöl (165 g)
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • vetekli eller smulat havregryn, att strö över

Rågrutor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hembakat bröd är bland det bästa som finns. Dessa lite lätt sötade rågrutor är himmelska och behöver egentligen bara smör som pålägg. Fast, fyllda med ost, skinka och en paprikaring går inte heller av för hackor!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll i en bunke och rör ut jästen i degspadet. Tillsätt honung, salt och mjöl. Arbeta degen för hand i 10 min eller i degblandare ca 5 min, degen blir ganska kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 min.
  2. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen med blöta händerna i formen. Skåra rutor med en mjölad kniv och strö över lite vetekli eller smulat havregryn. Låt jäsa 30 min till.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Blöt bakplåtspappret och krama ur det så går det lättare att klä långpannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Enkelt morotsbröd

(35)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Bananpannkakor

(32)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Örtfrittata

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Hallonsmoothie

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies