Raggmunk med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.92 (24 betyg)

Raggmunk med fläsk är en älskad klassisk husmansrätt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g potatis, av vintersort
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g stekfläsk
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och ägg.
  2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda genast ner den i smeten så att den inte mörknar.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut 0,5 dl smet, bred ut den något och grädda några minuter på varje sida. Fortsätt med resten av smeten.

Till servering

  1. Stek fläsket 3–4 min. Servera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne B

2014-12-09

Jag blev överraskad, raggmunkarna blev jättebra.

Elisabet Römert

2014-11-26

Bra med lös smet Raggisarna skallväl inte vara kompakta utan tunna o frasiga! tycker Mormor E

Checkbox Coop

2014-04-07

Vill du ha smeten fastare är det enkelt gjort genom att tillsätta mer potatis eller mjöl. Resultatet blir väsentligt bättre med mjölig vinterpotatis, så var noga med vilken potatissort du använder.

Raggarmunken

2014-04-03

Har prövat detta recept och proportionerna verkar helt felaktiga. Håller med Peter S. Smeten blir väldigt lös! Inte ens en mästerkock skulle lyckas med detta recept! Hur har Coop kommit fram till detta recept?

Peter S

2014-04-03

@Karin - Ok, 1/2 dl låter ju lite klent på min vanära men jag får helt enkelt prova igen.

Checkbox Coop

2014-03-26

@Peter - Klicka kanske är luddigt. Lägg eller häll ca 1/2 dl smet i pannan och bred ut dem.

Peter S

2014-03-25

Det måste stå fel i receptet! Det blir väldigt rinnigt och går absolut inte att klicka ur och steka!

Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med frisk bulgursallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare à la Lindström

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lammfärsbullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammburgare med baconaioli

Betyg
Betyg
(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g potatis, av vintersort
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g stekfläsk
  • 2 dl rårörda lingon

Raggmunk med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.92 (24 betyg)

Raggmunk med fläsk är en älskad klassisk husmansrätt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och ägg.
  2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda genast ner den i smeten så att den inte mörknar.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut 0,5 dl smet, bred ut den något och grädda några minuter på varje sida. Fortsätt med resten av smeten.

Till servering

  1. Stek fläsket 3–4 min. Servera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne B

2014-12-09

Jag blev överraskad, raggmunkarna blev jättebra.

Elisabet Römert

2014-11-26

Bra med lös smet Raggisarna skallväl inte vara kompakta utan tunna o frasiga! tycker Mormor E

Checkbox Coop

2014-04-07

Vill du ha smeten fastare är det enkelt gjort genom att tillsätta mer potatis eller mjöl. Resultatet blir väsentligt bättre med mjölig vinterpotatis, så var noga med vilken potatissort du använder.

Raggarmunken

2014-04-03

Har prövat detta recept och proportionerna verkar helt felaktiga. Håller med Peter S. Smeten blir väldigt lös! Inte ens en mästerkock skulle lyckas med detta recept! Hur har Coop kommit fram till detta recept?

Peter S

2014-04-03

@Karin - Ok, 1/2 dl låter ju lite klent på min vanära men jag får helt enkelt prova igen.

Checkbox Coop

2014-03-26

@Peter - Klicka kanske är luddigt. Lägg eller häll ca 1/2 dl smet i pannan och bred ut dem.

Peter S

2014-03-25

Det måste stå fel i receptet! Det blir väldigt rinnigt och går absolut inte att klicka ur och steka!

Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med frisk bulgursallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare à la Lindström

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lammfärsbullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammburgare med baconaioli

Betyg
Betyg
(39)