Råbiff klassisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bjud på en lyxig råbiff till förätt. Så gott med fintärnad rödbeta och lök. Toppad med en rå äggula och kapris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g nymald innanlår
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g inlagda rödbetor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 äggulor
  • 1 dl kapris
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Dela upp färsen i 4 och forma varje bit till en puck. Lägg i mitten på 4 tallrikar. Krydda med salt och peppar.
  2. Fintärna rödbetor och lök. Lägg ovanpå färspuckarna och toppa med en äggula. Strö på kapris och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

Info från Livsmedelsverket

  1. Det finns tyvärr inget sätt att tillaga råbiff så att det blir helt säkert. Att äta rått kött innebär att det finns en mer eller mindre stor risk för infektion med sjukdomsframkallande bakterier.

Servering

Gott att toppa med färskriven pepparrot. Krydda ev färsen med worchestersås.

Tips

Köp färskt ekologiskt kött av hög kvalité, kyl ner ordentligt och mal själv med väl rengjord köttkvarn. Alternativt be din butik mala kött till råbiff.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g nymald innanlår
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g inlagda rödbetor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 äggulor
  • 1 dl kapris
  • dijonsenap

Råbiff klassisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bjud på en lyxig råbiff till förätt. Så gott med fintärnad rödbeta och lök. Toppad med en rå äggula och kapris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela upp färsen i 4 och forma varje bit till en puck. Lägg i mitten på 4 tallrikar. Krydda med salt och peppar.
  2. Fintärna rödbetor och lök. Lägg ovanpå färspuckarna och toppa med en äggula. Strö på kapris och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

Info från Livsmedelsverket

  1. Det finns tyvärr inget sätt att tillaga råbiff så att det blir helt säkert. Att äta rått kött innebär att det finns en mer eller mindre stor risk för infektion med sjukdomsframkallande bakterier.

Servering

Gott att toppa med färskriven pepparrot. Krydda ev färsen med worchestersås.

Tips

Köp färskt ekologiskt kött av hög kvalité, kyl ner ordentligt och mal själv med väl rengjord köttkvarn. Alternativt be din butik mala kött till råbiff.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)