Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g färsk rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Påskens morotstårta

(28)

Hallontarte

(34)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färsk rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Påskens morotstårta

(28)

Hallontarte

(34)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies