För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125º-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk rabarber
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felicia

2020-05-29

Fantastisk god kaka. Jag skippade marshmallowsen! Kommer absolut baka den igen! Men jag har stark kritik till att ni skriver ”blanda alla torra ingredienser” Sen är nästa steg blanda smör och socker!! Då har man ju redan haft i sockret bland dom torra ingredienserna..... Plus att om inte mjölk ägg och smör är rumsvarmt när man vispar det blir det väldigt grynigt innan mjölet åker i. Räcker inte att bara smöret är varmt om mjölken sedan är iskall.....

Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(468)

Hallontarte

(35)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Chokladtårta till påsk

(183)

Påskens morotstårta

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g färsk rabarber
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125º-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felicia

2020-05-29

Fantastisk god kaka. Jag skippade marshmallowsen! Kommer absolut baka den igen! Men jag har stark kritik till att ni skriver ”blanda alla torra ingredienser” Sen är nästa steg blanda smör och socker!! Då har man ju redan haft i sockret bland dom torra ingredienserna..... Plus att om inte mjölk ägg och smör är rumsvarmt när man vispar det blir det väldigt grynigt innan mjölet åker i. Räcker inte att bara smöret är varmt om mjölken sedan är iskall.....

Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(468)

Hallontarte

(35)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Chokladtårta till påsk

(183)

Påskens morotstårta

(31)