Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 400 g färsk rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 400 g färsk rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
  • Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:125-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  4. Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-06-10

En supergod kaka att göra när rabarbern är ny

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies