Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg (1-5):
2.89 (73 betyg)

Ljuvligt god cheececake med jordgubbar och rabarber.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 4 tim i kyl
Ugnstemperatur:200-150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Fyllning:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 600 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen, 200° ca 5 min.

Fyllning

  1. Ansa och skiva rabarben och lägg den i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och sjud 15–20 min tills det mesta av vätskan har kokat bort. Mixa färskost, crème fraiche, ägg, citronskal (endast det gula) och citronsaft i en matberedare. Tillsätt rabarberkompotten, mixa ytterligare någon minut och häll smeten i formen.
  2. Grädda längst ner i ugnen, 150° ca 1 tim. Låt svalna helt i kylskåp, minst 4 tim men gärna över natten.
  3. Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar.

Tips

Cheesecaken är perfekt att förbereda dagen innan, då får den verkligen stå till sig ordentligt i kylskåpet över natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-05-31

Supergod, gjorde en egen jordgubbskompott istället för sylten blev jättebra!

Annika, webbredaktionen

2014-06-22

Birgitta: Ja det går bra!

Birgitta

2014-06-13

Kan man frysa kakan?

monica öström

2014-06-09

mycket god inte så sött

Inger Larsson

2014-06-03

Var mycket god

anna

2014-06-01

Vi tog dubbelt så mycket rabarber och det blev superbra

Monica

2014-05-29

det blev lite för söt med så mycket sylt - det räcker med 1 dl

Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(4)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Saras påsktårta

(177)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Fyllning:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 600 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg (1-5):
2.89 (73 betyg)

Ljuvligt god cheececake med jordgubbar och rabarber.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 4 tim i kyl
Ugnstemperatur:200-150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen, 200° ca 5 min.

Fyllning

  1. Ansa och skiva rabarben och lägg den i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och sjud 15–20 min tills det mesta av vätskan har kokat bort. Mixa färskost, crème fraiche, ägg, citronskal (endast det gula) och citronsaft i en matberedare. Tillsätt rabarberkompotten, mixa ytterligare någon minut och häll smeten i formen.
  2. Grädda längst ner i ugnen, 150° ca 1 tim. Låt svalna helt i kylskåp, minst 4 tim men gärna över natten.
  3. Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar.

Tips

Cheesecaken är perfekt att förbereda dagen innan, då får den verkligen stå till sig ordentligt i kylskåpet över natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-05-31

Supergod, gjorde en egen jordgubbskompott istället för sylten blev jättebra!

Annika, webbredaktionen

2014-06-22

Birgitta: Ja det går bra!

Birgitta

2014-06-13

Kan man frysa kakan?

monica öström

2014-06-09

mycket god inte så sött

Inger Larsson

2014-06-03

Var mycket god

anna

2014-06-01

Vi tog dubbelt så mycket rabarber och det blev superbra

Monica

2014-05-29

det blev lite för söt med så mycket sylt - det räcker med 1 dl

Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(4)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Saras påsktårta

(177)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies