För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Quinoatabbouleh med svarta bönor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pesilja, tomat, mynta och citron är de karaktäristiska smakerna för det goda tillbehöret med ursprung från Libanon.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 400 g smått tärnad gurka
  • 200 g halverade cocktailtomater
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 410 g sköljda små svarta bönor
  • 3 msk valnötsolja eller olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 liter blandad sallad, t ex rucola, roman, mangoldskott eller späda maskrosblad
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, örtkryddor, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt.
  3. Lägg ut salladsblad på ett fat och lägg på tabboulehn.

Servering

Servera som ensamrätt med bröd, som tillbehör till kött och fisk eller som bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2015-07-05

Mycket gott! Fem stjärnor!

Liknande recept

Mandelcouscous

(2)

Örtsallad med matvete och grillad paprika

(0)

Ben Hamid-couscous

(4)

Couscous med kikärter

(2)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Sötpotatisburgare

(30)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(3)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl quinoa
  • 1 liter vatten
  • 400 g smått tärnad gurka
  • 200 g halverade cocktailtomater
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 410 g sköljda små svarta bönor
  • 3 msk valnötsolja eller olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 liter blandad sallad, t ex rucola, roman, mangoldskott eller späda maskrosblad
  • 3 krm salt

Quinoatabbouleh med svarta bönor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pesilja, tomat, mynta och citron är de karaktäristiska smakerna för det goda tillbehöret med ursprung från Libanon.

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj quinoan i rikligt med varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i grynen och låt koka 12-15 minuter. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil, pressa ur vattnet.
  2. Blanda quinoan med grönsaker, örtkryddor, avrunna bönor och olja. Smaka av med pressad citron och salt.
  3. Lägg ut salladsblad på ett fat och lägg på tabboulehn.

Servering

Servera som ensamrätt med bröd, som tillbehör till kött och fisk eller som bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2015-07-05

Mycket gott! Fem stjärnor!

Liknande recept

Mandelcouscous

(2)

Örtsallad med matvete och grillad paprika

(0)

Ben Hamid-couscous

(4)

Couscous med kikärter

(2)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Sötpotatisburgare

(30)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(3)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)