Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (7 betyg)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morötter i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkla rödbetsbiffar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Svartrotspaj med getost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetssallad med getost

Betyg
Betyg
(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morötter i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (7 betyg)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkla rödbetsbiffar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Svartrotspaj med getost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetssallad med getost

Betyg
Betyg
(8)