Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morötter i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetssallad med getost

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(2)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 kg morötter i olika färger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl solroskärnor, torrostade
  • 70 g machésallad
  • 150 g fetaost
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Sötman i de rostade morötterna … Underbart med fetaosten till. Och de knapriga solroskärnorna. En perfekt sallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka bitar.
  2. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Lägg remsorna i en skål med kallt vatten så att de krispar till sig ordentligt.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och rör ihop med quinoan och solroskärnorna. Vänd ihop med morot, fänkål, sallad och smulad fetaost. Lägg upp i en skål.

Tips

Servera med din grillade favoritkorv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetssallad med getost

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(2)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies