
Quinoasallad med grönkålshummus
Pröva denna sallad som är perfekt balanserad i smakerna. Quinoa, morötter, kronärtskockor och solrosfrön. som serveras med en smakrik grönkålshummus.
- 1 dl svart quinoa, gärna svart
- 500 g morot
- 1 dl solrosfrön
- 290 g marinerade kronärtskockshjärtan
- grovt bröd, till servering
- Dressing
- 1 citron, finrivet skal och pressad saft
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 liten vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flingsalt
- Grönkålshummus
- 1 gul lök, strimlad
- 1 röd chili, skivad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 0.5 msk spiskummin
- 0.5 dl olivolja
- 70 g grönkålsblad (utan stjälkar)
- 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk, bruttovikt
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk vatten
- 0.5 msk sesamolja
- salt
Gör så här
- Grönkålshummus: Fräs lök, chili, vitlök och spiskummin i olja. Häll över i en mixerbunke. Fräs grönkålen hastigt i lite olja. Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och späd ev med mer vatten.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Skala och grovriv morötterna och lägg i en stor skål.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta solrosfröna i torr stekpanna till fin färg. Salta lätt och häll dem varma över morötterna. Vänd ner quinoa, kronärtskockor och dressing. Servera med hummus och en bit grovt bröd.
Servering
Liknande recept
Quinoasallad med grönkålshummus
Pröva denna sallad som är perfekt balanserad i smakerna. Quinoa, morötter, kronärtskockor och solrosfrön. som serveras med en smakrik grönkålshummus.
Gör så här
- Grönkålshummus: Fräs lök, chili, vitlök och spiskummin i olja. Häll över i en mixerbunke. Fräs grönkålen hastigt i lite olja. Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och späd ev med mer vatten.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Skala och grovriv morötterna och lägg i en stor skål.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta solrosfröna i torr stekpanna till fin färg. Salta lätt och häll dem varma över morötterna. Vänd ner quinoa, kronärtskockor och dressing. Servera med hummus och en bit grovt bröd.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-28
Hej Elin. Det ska, precis som du skriver även vara olivolja och vitlök i dressingen. Tack för att du påpekade att ingredienserna hade försvunnit. Mvh, Maja/redaktör
2020-08-06
Detta recept var med i Coops tidning i våras. Då stod det att dressingen även skulle innehålla 1/2 dl olivolja och 1/2 liten finriven vitlöksklyfta. Har detta fallit bort kanske? Kan tänka mig att det blir surt annars.
2020-08-04
Riktigt gott! Fräsch rätt med bra syra. Tips! Om man ska spara salladen i matlådor så är det bättre att inte vända ner solrosfröna direkt, utan att toppa dem vid servering. Kan bli lite beskt om de får ligga och dra i dressingen länge.
2020-01-29
Inte så gott, lite för surt i smaken,men hummusen var ganska god. Det var betydligt mer än 4 portioner, snarare 6-8 portioner.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-28
Hej Elin. Det ska, precis som du skriver även vara olivolja och vitlök i dressingen. Tack för att du påpekade att ingredienserna hade försvunnit. Mvh, Maja/redaktör
Elin
2020-08-06
Detta recept var med i Coops tidning i våras. Då stod det att dressingen även skulle innehålla 1/2 dl olivolja och 1/2 liten finriven vitlöksklyfta. Har detta fallit bort kanske? Kan tänka mig att det blir surt annars.
Rebecca
2020-08-04
Riktigt gott! Fräsch rätt med bra syra. Tips! Om man ska spara salladen i matlådor så är det bättre att inte vända ner solrosfröna direkt, utan att toppa dem vid servering. Kan bli lite beskt om de får ligga och dra i dressingen länge.
Gerd
2020-01-29
Inte så gott, lite för surt i smaken,men hummusen var ganska god. Det var betydligt mer än 4 portioner, snarare 6-8 portioner.