Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det är både kul, gott och smart att samla allt man ska äta i ett pitabröd. Här är det quinoa som blandas som en tabboulet, snabblagade ärtpuckar och en vitlöksyoghurt som samsas i brödet.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning Ärtpuckar med soltorkade tomater (300 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • Quinoatabbouleh:
  • 3 dl quinoa, gärna tricolor
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 pitabröd
  • salt

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna. Finhacka gurka, tomat och rödlök. Strimla mynta och persilja fint. Vänd ihop quinoan med grönsaker, örter, olivolja, citronsaft och smaka av med salt.
  2. Smaka av yoghurten med vitlök och salt.
  3. Stek ärtpuckarna i olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera med quinoan och en klick vitlöksyoghurt i ett pitabröd.

Servering

Servera med extra mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 förpackning Ärtpuckar med soltorkade tomater (300 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • Quinoatabbouleh:
  • 3 dl quinoa, gärna tricolor
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 pitabröd
  • salt

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det är både kul, gott och smart att samla allt man ska äta i ett pitabröd. Här är det quinoa som blandas som en tabboulet, snabblagade ärtpuckar och en vitlöksyoghurt som samsas i brödet.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna. Finhacka gurka, tomat och rödlök. Strimla mynta och persilja fint. Vänd ihop quinoan med grönsaker, örter, olivolja, citronsaft och smaka av med salt.
  2. Smaka av yoghurten med vitlök och salt.
  3. Stek ärtpuckarna i olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera med quinoan och en klick vitlöksyoghurt i ett pitabröd.

Servering

Servera med extra mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)