Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn och kyl
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 dl finstrimlad färsk gräslök
  • Quinoa- och sötpotatisburgare
  • 600 g sötpotatis
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 dl kokt quinoa
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Pepparotsgräddfil
  • 3 dl gräddfil
  • Pepparrotsgräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Baka sötpotatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
  2. Mixa alla ingredienser till burgarna utom quinoa till en smet. Rör ner quinoan och forma smeten till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Blanda gräddfil och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor.
  4. Låt steka klart på låg värme. Fyll bröden med burgare,pepparrotssås, skivad schalottenlök och gräslök.

Tips

Kruxet med vegoburgare är att få burgarna att hålla ihop. Testa att provsteka en burgare först. Om den inte håller ihop: pudra ner kikärtsmjöl, rismjöl eller vetemjöl för att binda ihop burgaren.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Matkassens caesarsallad

(30)

Bowl med sashimilax

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Korv Stroganoff

(324)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 dl finstrimlad färsk gräslök
  • Quinoa- och sötpotatisburgare
  • 600 g sötpotatis
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 dl kokt quinoa
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Pepparotsgräddfil
  • 3 dl gräddfil
  • Pepparrotsgräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn och kyl
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Baka sötpotatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
  2. Mixa alla ingredienser till burgarna utom quinoa till en smet. Rör ner quinoan och forma smeten till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Blanda gräddfil och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor.
  4. Låt steka klart på låg värme. Fyll bröden med burgare,pepparrotssås, skivad schalottenlök och gräslök.

Tips

Kruxet med vegoburgare är att få burgarna att hålla ihop. Testa att provsteka en burgare först. Om den inte håller ihop: pudra ner kikärtsmjöl, rismjöl eller vetemjöl för att binda ihop burgaren.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Matkassens caesarsallad

(30)

Bowl med sashimilax

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Korv Stroganoff

(324)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies