Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelett med ost och tomat

(8)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Mexikansk vegopaj

(8)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Glasnudlar med ägg

(3)

Öppen svampomelett

(6)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelett med ost och tomat

(8)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Mexikansk vegopaj

(8)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Glasnudlar med ägg

(3)

Öppen svampomelett

(6)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies