Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(5)

Glasnudlar med ägg

(3)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Omelett med ost och tomat

(8)

Öppen svampomelett

(6)

Mexikansk vegopaj

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(5)

Glasnudlar med ägg

(3)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Omelett med ost och tomat

(8)

Öppen svampomelett

(6)

Mexikansk vegopaj

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies