Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies