Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg (1-5):
4.61 (18 betyg)

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 sötpotatis (400 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 majskolv
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pumpakärnor
  • Dressing:
  • 2 chipotle (torkad, rökt chili)
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.
  2. Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

Dressing

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.
  2. Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-28

God, men saknar lite kryddor.

Carin

2019-01-08

Gott både ljummen då den var nygjord och kall dagen efter.

Gerda

2016-08-21

Så fantastiskt gott! Ett av de bästa vegorecepten jag hittat.

Katie

2015-06-10

Typ bästa receptet nånsin! Fräscht, mättande och fantastiskt gott

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 sötpotatis (400 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 majskolv
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pumpakärnor
  • Dressing:
  • 2 chipotle (torkad, rökt chili)
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg (1-5):
4.61 (18 betyg)

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.
  2. Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

Dressing

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.
  2. Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-28

God, men saknar lite kryddor.

Carin

2019-01-08

Gott både ljummen då den var nygjord och kall dagen efter.

Gerda

2016-08-21

Så fantastiskt gott! Ett av de bästa vegorecepten jag hittat.

Katie

2015-06-10

Typ bästa receptet nånsin! Fräscht, mättande och fantastiskt gott

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies