För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Quinoa med råstekta rotfrukter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Färgglad quinoa med rotfrukter

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl röd eller svart quinoa
  • 300 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • persilja till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i kallt vatten och koka i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rotselleri, morötter och lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna al dente på medelvärme, dvs så att grönsakerna fortfarande har tuggmotstånd. Rör då och då. Smaka av med salt.
  3. Vänd ihop quinoan med grönsakerna och servera med valfritt tillbehör tex lax, kyckling eller kött

Tips

När man tvättar quinoan försvinner en del beska. Koka inte quinoan torr utan toppa med lite vatten så den behåller den sin krämighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(16)

Insalata caprese

(1)

Grillade filodegsknyten med fetaost

(4)

Potatispizza

(7)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Krämig potatissallad med örter

(6)

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl röd eller svart quinoa
  • 300 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • persilja till garnering
  • salt

Quinoa med råstekta rotfrukter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Färgglad quinoa med rotfrukter

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i kallt vatten och koka i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna rotselleri, morötter och lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna al dente på medelvärme, dvs så att grönsakerna fortfarande har tuggmotstånd. Rör då och då. Smaka av med salt.
  3. Vänd ihop quinoan med grönsakerna och servera med valfritt tillbehör tex lax, kyckling eller kött

Tips

När man tvättar quinoan försvinner en del beska. Koka inte quinoan torr utan toppa med lite vatten så den behåller den sin krämighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(16)

Insalata caprese

(1)

Grillade filodegsknyten med fetaost

(4)

Potatispizza

(7)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Krämig potatissallad med örter

(6)

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)