Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Vegetarisk rätt som passar som mellanmål eller lätt middag tillsammans med en sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g fryst bladspenat som tinats eller färsk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • 320 g tortillabröd (8 stycken)
  • Till servering:
  • tomater i olika storlekar och färger
  • skivad rödlök
  • basilikablad
  • urkärnad och finhackad chili

Gör så här

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.
  2. Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.
  3. Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
  4. Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.

Servering

Servera med en sallad gjord på tomater, rödlök, basilika och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-12-01

Väldigt gott, perfekt lättare kvällsmål! Kommer laga fler gånger.

Elin

2014-05-04

Gott! Billigt! Mums!

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g fryst bladspenat som tinats eller färsk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • 320 g tortillabröd (8 stycken)
  • Till servering:
  • tomater i olika storlekar och färger
  • skivad rödlök
  • basilikablad
  • urkärnad och finhackad chili

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Vegetarisk rätt som passar som mellanmål eller lätt middag tillsammans med en sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.
  2. Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.
  3. Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
  4. Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.

Servering

Servera med en sallad gjord på tomater, rödlök, basilika och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-12-01

Väldigt gott, perfekt lättare kvällsmål! Kommer laga fler gånger.

Elin

2014-05-04

Gott! Billigt! Mums!

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)