Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg (1-5):
3.77 (47 betyg)

Vegetarisk rätt som passar som mellanmål eller lätt middag tillsammans med en sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g fryst bladspenat som tinats
  • 8 medelstora tortillabröd eller 6 stora
  • 200 g smulad fetaost
  • Till servering:
  • tomater i olika storlekar och färger
  • skivad rödlök
  • basilikablad
  • urkärnad och finhackad chili

Gör så här

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.
  2. Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.
  3. Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
  4. Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.

Servering

Servera med en sallad gjord på tomater, rödlök, basilika och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-05-04

Gott! Billigt! Mums!

Liknande recept

Kycklingpiroger - Coop

(7)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Kolbulle - Coop

(13)

Empanadas med tacokrydda - Coop

(0)

Wrap med korv och potatiskross - Coop

(23)

Pannkakspaket med ost och skinka - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa - Coop

(13)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g fryst bladspenat som tinats
  • 8 medelstora tortillabröd eller 6 stora
  • 200 g smulad fetaost
  • Till servering:
  • tomater i olika storlekar och färger
  • skivad rödlök
  • basilikablad
  • urkärnad och finhackad chili

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg (1-5):
3.77 (47 betyg)

Vegetarisk rätt som passar som mellanmål eller lätt middag tillsammans med en sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.
  2. Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.
  3. Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
  4. Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.

Servering

Servera med en sallad gjord på tomater, rödlök, basilika och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-05-04

Gott! Billigt! Mums!

Liknande recept

Kycklingpiroger - Coop

(7)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Kolbulle - Coop

(13)

Empanadas med tacokrydda - Coop

(0)

Wrap med korv och potatiskross - Coop

(23)

Pannkakspaket med ost och skinka - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies