Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.52 (21 betyg)

Här kan man göra egna wrapbröd eller ta genvägen över köpta.

Tillagningstid: 5 min + 30 min att göra rörorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
  • 8 basilikablad
  • olja till stekning
  • Sötpotatis-spread:
  • 300 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
  • Broccolipesto:
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pinjenötter
  • 75 g riven parmesanost
  • 2.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto:

  1. Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.
  2. Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Servering

Recept på hemgjorda wrapbröd finns på coop.se.

Tips

Det som blir över av rörorna håller några dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2020-01-13

En näringsdeklaration hade inte gjort något... 🙄

Louise

2016-01-23

Tyckte det var fantastiskt gott! Och peston som blev över hade jag till pasta senare i veckan b

Martin

2016-01-15

Gick att äta, men det går gräset och maskrosor på gräsmattan också!

Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med avokadodipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smält camembert

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grönsaker med två dippsåser

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
  • 8 basilikablad
  • olja till stekning
  • Sötpotatis-spread:
  • 300 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
  • Broccolipesto:
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pinjenötter
  • 75 g riven parmesanost
  • 2.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.52 (21 betyg)

Här kan man göra egna wrapbröd eller ta genvägen över köpta.

Tillagningstid: 5 min + 30 min att göra rörorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto:

  1. Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.
  2. Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Servering

Recept på hemgjorda wrapbröd finns på coop.se.

Tips

Det som blir över av rörorna håller några dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2020-01-13

En näringsdeklaration hade inte gjort något... 🙄

Louise

2016-01-23

Tyckte det var fantastiskt gott! Och peston som blev över hade jag till pasta senare i veckan b

Martin

2016-01-15

Gick att äta, men det går gräset och maskrosor på gräsmattan också!

Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med avokadodipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smält camembert

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grönsaker med två dippsåser

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)