Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

Här kan man göra egna wrapbröd eller ta genvägen över köpta.

Tillagningstid: 5 min + 30 min att göra rörorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 4 tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
  • 8 basilikablad
  • olja till stekning
  • Sötpotatis-spread:
  • 300 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
  • Broccolipesto:
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pinjenötter
  • 75 g riven parmesanost
  • 2.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto:

  1. Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.
  2. Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Servering

Recept på hemgjorda wrapbröd finns på coop.se.

Tips

Det som blir över av rörorna håller några dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2016-01-23

Tyckte det var fantastiskt gott! Och peston som blev över hade jag till pasta senare i veckan b

Martin

2016-01-15

Gick att äta, men det går gräset och maskrosor på gräsmattan också!

Liknande recept

Brydlings enchiladas

(12)

Blomkålsplättar

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
  • 8 basilikablad
  • olja till stekning
  • Sötpotatis-spread:
  • 300 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
  • Broccolipesto:
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pinjenötter
  • 75 g riven parmesanost
  • 2.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

Här kan man göra egna wrapbröd eller ta genvägen över köpta.

Tillagningstid: 5 min + 30 min att göra rörorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto:

  1. Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.
  2. Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Servering

Recept på hemgjorda wrapbröd finns på coop.se.

Tips

Det som blir över av rörorna håller några dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2016-01-23

Tyckte det var fantastiskt gott! Och peston som blev över hade jag till pasta senare i veckan b

Martin

2016-01-15

Gick att äta, men det går gräset och maskrosor på gräsmattan också!

Liknande recept

Brydlings enchiladas

(12)

Blomkålsplättar

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies