För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pyttipanna

Betyg (1-5):
3.26 (47 betyg)

Lite av en "ta vad du har i kylen"-rätt som inte behöver mista sin elegans för det. Med prima råvaror gör den succé för hela familjen.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
  • 4 dl stekt eller kokt biff
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 240 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Låt smöret bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek potatis på medelstark värme tills tärningarna har fått färg och är mjuka 10-15 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.
  2. Stek korven i samma stekpanna. Ta upp och lägg med potatisen.
  3. Lägg i bacon i stekpannan och stek något knaprig. Tillsätt löken och stek med någon minut. Rör ner potatis och korv och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i lite smör enligt eget önskemål.
  5. Servera pytten med stekt ägg, rödbetor och tomater.

Tips

Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugglan

2015-10-26

Det går alldeles utmärkta att frysa

Thomas

2012-12-27

Mycket gott jag har provat En fråga om det blir mycket går det att frysa?

Liknande recept

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

(47)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(17)

Salviakotletter

(43)

Fisknuggets

(16)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(5)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Raggmunkar med fläsk och lingon

(36)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk smör
  • 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
  • 4 dl stekt eller kokt biff
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 240 g cocktailtomater

Pyttipanna

Betyg (1-5):
3.26 (47 betyg)

Lite av en "ta vad du har i kylen"-rätt som inte behöver mista sin elegans för det. Med prima råvaror gör den succé för hela familjen.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt smöret bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek potatis på medelstark värme tills tärningarna har fått färg och är mjuka 10-15 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.
  2. Stek korven i samma stekpanna. Ta upp och lägg med potatisen.
  3. Lägg i bacon i stekpannan och stek något knaprig. Tillsätt löken och stek med någon minut. Rör ner potatis och korv och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i lite smör enligt eget önskemål.
  5. Servera pytten med stekt ägg, rödbetor och tomater.

Tips

Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugglan

2015-10-26

Det går alldeles utmärkta att frysa

Thomas

2012-12-27

Mycket gott jag har provat En fråga om det blir mycket går det att frysa?

Liknande recept

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

(47)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(17)

Salviakotletter

(43)

Fisknuggets

(16)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(5)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Raggmunkar med fläsk och lingon

(36)