Pytt i panna med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Höstlig pyttipanna med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 0.25 tsk salt

Pytt i panna med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Höstlig pyttipanna med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)