För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pytt i panna i ugn

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Pyttipanna i ugn med höstens goda smaker av svamp, palsternacka, fänkål och sötpotatis. Serveras med söt och färgstark rödbetsröra.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skalade och tärnade sötpotatisar
  • 1 skalad och tärnad palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tärnad fänkål
  • 500 g blandad höst svamp, rensad, i bitar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 krm svartpeppar
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 2.5 dl grekisk yoghurt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

  1. Lägg potatis och palsternacka i en stekpanna med olivolja, stek på lite högre värme tills de får lite färg och lägg sedan i en ugnsform. Gör samma sak med fänkål, svamp och lök. Blanda i salt och peppar och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör runt lite så att det blir jämnt stekt.

Rödbetsyoghurt

  1. Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Lägg dem och yoghurten i en liten skål och mixa med en stavmixer till en slät röra.

Servering

Servera pytten med rödbetsyoghurten. Toppa med lite färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(4)

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

(35)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Buljongsoppa med primörer och tofu

(4)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(33)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 skalade och tärnade sötpotatisar
  • 1 skalad och tärnad palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tärnad fänkål
  • 500 g blandad höst svamp, rensad, i bitar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 krm svartpeppar
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 2.5 dl grekisk yoghurt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Pytt i panna i ugn

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Pyttipanna i ugn med höstens goda smaker av svamp, palsternacka, fänkål och sötpotatis. Serveras med söt och färgstark rödbetsröra.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatis och palsternacka i en stekpanna med olivolja, stek på lite högre värme tills de får lite färg och lägg sedan i en ugnsform. Gör samma sak med fänkål, svamp och lök. Blanda i salt och peppar och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör runt lite så att det blir jämnt stekt.

Rödbetsyoghurt

  1. Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Lägg dem och yoghurten i en liten skål och mixa med en stavmixer till en slät röra.

Servering

Servera pytten med rödbetsyoghurten. Toppa med lite färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(4)

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

(35)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Buljongsoppa med primörer och tofu

(4)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(33)