Pustagryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Potatis- och tomatgryta med korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar hackade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 medlestora skalade potatisar, i bitar
  • 2 paprikor, i bitar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 400 g falukorv, varmkorv eller hots
  • 4 grova brödskivor

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet.
  2. Strö över paprikapulver och häll på vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
  3. Tillsätt potatis, paprika, tomater, vatten och söndersmulad buljongtärning.
  4. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt eller kokt korv och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2019-11-08

Gott till både korv och vit fisk (byt då ev. ut grönsaksbuljong mot fiskbuljong)

Kicki

2015-08-05

Potatisen fick koka längre med mer vatten

Liknande recept

Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 gula lökar hackade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 medlestora skalade potatisar, i bitar
  • 2 paprikor, i bitar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 400 g falukorv, varmkorv eller hots
  • 4 grova brödskivor

Pustagryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Potatis- och tomatgryta med korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet.
  2. Strö över paprikapulver och häll på vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
  3. Tillsätt potatis, paprika, tomater, vatten och söndersmulad buljongtärning.
  4. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt eller kokt korv och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2019-11-08

Gott till både korv och vit fisk (byt då ev. ut grönsaksbuljong mot fiskbuljong)

Kicki

2015-08-05

Potatisen fick koka längre med mer vatten

Liknande recept

Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)