För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pustagryta

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Potatis- och tomatgryta med korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar hackade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 dl vatten
  • 10 medlestora skalade potatisar, i bitar
  • 2 paprikor, i bitar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 400 g falukorv, varmkorv eller hots
  • 4 grova brödskivor

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet.
  2. Strö över paprikapulver och häll på vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
  3. Tillsätt potatis, paprika, tomater, vatten och söndersmulad buljongtärning.
  4. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt eller kokt korv och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2019-11-08

Gott till både korv och vit fisk (byt då ev. ut grönsaksbuljong mot fiskbuljong)

Kicki

2015-08-05

Potatisen fick koka längre med mer vatten

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(7)

Biff rydberg med en twist

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(1)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 gula lökar hackade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 dl vatten
  • 10 medlestora skalade potatisar, i bitar
  • 2 paprikor, i bitar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 400 g falukorv, varmkorv eller hots
  • 4 grova brödskivor

Pustagryta

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Potatis- och tomatgryta med korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet.
  2. Strö över paprikapulver och häll på vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
  3. Tillsätt potatis, paprika, tomater, vatten och söndersmulad buljongtärning.
  4. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt eller kokt korv och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2019-11-08

Gott till både korv och vit fisk (byt då ev. ut grönsaksbuljong mot fiskbuljong)

Kicki

2015-08-05

Potatisen fick koka längre med mer vatten

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(7)

Biff rydberg med en twist

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(1)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

(14)