Pumpastroganoff

Betyg (1-5):
4.43 (132 betyg)

Precis den rätta smaken på stroganoffen, men med pumpa.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
  2. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2019-09-11

Jättegott. Jag la till lite rökt paprika såsen för lite mer "korvig" smak.

Harald

2019-03-11

mumsfilibabba :)

Daniel

2018-11-18

Så god!!

Sandra

2018-11-15

Så gott!

Coop webbredaktör

2018-11-02

Hej Jennie! Persiljan är som garnering, men kan självklart uteslutas. Trevlig helg! Hälsar Elsa, webbredaktör

Jennie

2018-10-31

Väldigt enkelt och gott. Vet ej i vilket läge 1 dl perailja ska i? Hade inte i det.

Carina

2018-03-08

Supergod

Samielle

2017-12-19

Supergod! Bytte ut mejeriprodukterna mot havregrädde och Imat fraiche för en vegansk variant! Blev toppen!

Johanna

2017-11-19

Jättegod! Vi åt den utan ris, lite sallad till i stället. Rev parmesan över. Kommer absolut göra igen.

Cecilia

2017-09-10

Jättegod! Det gick fint att göra den vegansk med kokosmjölk, kokosgrädde och en skvätt pressad lime. Hade ingen sambal, tog lite chili istället.

Mira

2017-05-30

Fantastiskt god!!

Erika

2017-01-09

Jag lagade rätten efter att ha läst kommentarerna och blev inte besviken. Så H I M L A gott!

Josefine

2016-11-29

Så otroligt gott!

Annelie

2016-11-21

Supergott, en ny favorit!

ema

2016-11-12

Fantastiskt gott, precis Stroganoffsmak.

Johan Peter

2016-10-25

Mycket jättegott. Stroganoffassociationen fick mig att prova. Stora smaker och lagom tuff kryddning! Gjorde den med havrefraische och havregrädde.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

(7)

Couscouspanna med fisk

(11)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Halloumistroganoff med ris

(100)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Laxtaco

(7)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja

Pumpastroganoff

Betyg (1-5):
4.43 (132 betyg)

Precis den rätta smaken på stroganoffen, men med pumpa.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
  2. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2019-09-11

Jättegott. Jag la till lite rökt paprika såsen för lite mer "korvig" smak.

Harald

2019-03-11

mumsfilibabba :)

Daniel

2018-11-18

Så god!!

Sandra

2018-11-15

Så gott!

Coop webbredaktör

2018-11-02

Hej Jennie! Persiljan är som garnering, men kan självklart uteslutas. Trevlig helg! Hälsar Elsa, webbredaktör

Jennie

2018-10-31

Väldigt enkelt och gott. Vet ej i vilket läge 1 dl perailja ska i? Hade inte i det.

Carina

2018-03-08

Supergod

Samielle

2017-12-19

Supergod! Bytte ut mejeriprodukterna mot havregrädde och Imat fraiche för en vegansk variant! Blev toppen!

Johanna

2017-11-19

Jättegod! Vi åt den utan ris, lite sallad till i stället. Rev parmesan över. Kommer absolut göra igen.

Cecilia

2017-09-10

Jättegod! Det gick fint att göra den vegansk med kokosmjölk, kokosgrädde och en skvätt pressad lime. Hade ingen sambal, tog lite chili istället.

Mira

2017-05-30

Fantastiskt god!!

Erika

2017-01-09

Jag lagade rätten efter att ha läst kommentarerna och blev inte besviken. Så H I M L A gott!

Josefine

2016-11-29

Så otroligt gott!

Annelie

2016-11-21

Supergott, en ny favorit!

ema

2016-11-12

Fantastiskt gott, precis Stroganoffsmak.

Johan Peter

2016-10-25

Mycket jättegott. Stroganoffassociationen fick mig att prova. Stora smaker och lagom tuff kryddning! Gjorde den med havrefraische och havregrädde.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

(7)

Couscouspanna med fisk

(11)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Halloumistroganoff med ris

(100)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Laxtaco

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies