
Pumpasoppa med fylld tortilla
Betyg (1-5):
Härlig pumpasoppa med mycket smak.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, hackad
- 1 msk smör
- 1 kg pumpa, tärnad
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 400 ml kokosmjölk
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 lime, pressad saft
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 tortillabröd
- 150 g riven ost, gärna lagrad ost.
- 2 tomater, tärnade
- 1 salladslök
- 1 tsk salt
Gör så här
- Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Skala pumpan och dela den i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med löken.
- Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt kokosmjölk, ingefära och lime. låt koka tills pumpan mjuknat, ca 20 min.
- Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
- Fördela riven ost, tomat och salladslök på ena sidan av tortillabröden, vik ihop och stek till fin färg på båda sidor.
- Servera soppan med skurna tortillakvartar.
Liknande recept
Pumpasoppa med fylld tortilla
Betyg (1-5):
Härlig pumpasoppa med mycket smak.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Skala pumpan och dela den i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med löken.
- Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt kokosmjölk, ingefära och lime. låt koka tills pumpan mjuknat, ca 20 min.
- Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
- Fördela riven ost, tomat och salladslök på ena sidan av tortillabröden, vik ihop och stek till fin färg på båda sidor.
- Servera soppan med skurna tortillakvartar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-10-04
Efter extra tillägg som vitlök, sambal, morötter, palsternacka och extra mycket ingefära så blev soppan jätte god! Toppades med fetaost och persilja. Mumma!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Robert
2016-10-04
Efter extra tillägg som vitlök, sambal, morötter, palsternacka och extra mycket ingefära så blev soppan jätte god! Toppades med fetaost och persilja. Mumma!