Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Härlig pumpasoppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 kg pumpa, tärnad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 tortillabröd
  • 150 g riven ost, gärna lagrad ost.
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 salladslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Skala pumpan och dela den i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med löken.
  2. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt kokosmjölk, ingefära och lime. låt koka tills pumpan mjuknat, ca 20 min.
  3. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
  4. Fördela riven ost, tomat och salladslök på ena sidan av tortillabröden, vik ihop och stek till fin färg på båda sidor.
  5. Servera soppan med skurna tortillakvartar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2016-10-04

Efter extra tillägg som vitlök, sambal, morötter, palsternacka och extra mycket ingefära så blev soppan jätte god! Toppades med fetaost och persilja. Mumma!

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Koka kronärtskockor

(199)

Bowl med sashimilax

(5)

Räktacos

(9)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Sparrissoppa med smördegsstänger

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 kg pumpa, tärnad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 tortillabröd
  • 150 g riven ost, gärna lagrad ost.
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 salladslök
  • 1 tsk salt

Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Härlig pumpasoppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Skala pumpan och dela den i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med löken.
  2. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt kokosmjölk, ingefära och lime. låt koka tills pumpan mjuknat, ca 20 min.
  3. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
  4. Fördela riven ost, tomat och salladslök på ena sidan av tortillabröden, vik ihop och stek till fin färg på båda sidor.
  5. Servera soppan med skurna tortillakvartar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2016-10-04

Efter extra tillägg som vitlök, sambal, morötter, palsternacka och extra mycket ingefära så blev soppan jätte god! Toppades med fetaost och persilja. Mumma!

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Koka kronärtskockor

(199)

Bowl med sashimilax

(5)

Räktacos

(9)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Sparrissoppa med smördegsstänger

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies