Pumpakaka med glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (46 betyg)

En orangefärgad dag passar det fint med apelsin och pumpa i en kaka, toppad med glasyr.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g skalad, finriven pumpa
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Gör så här

Pumpakaka

  1. Smörj och bröa en form. Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare.
  2. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Glasyr

  1. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2018-03-01

Den godaste pumpakakan.

Stefan

2014-10-30

supergod

Liknande recept

Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g skalad, finriven pumpa
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Pumpakaka med glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (46 betyg)

En orangefärgad dag passar det fint med apelsin och pumpa i en kaka, toppad med glasyr.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pumpakaka

  1. Smörj och bröa en form. Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare.
  2. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Glasyr

  1. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2018-03-01

Den godaste pumpakakan.

Stefan

2014-10-30

supergod

Liknande recept

Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(21)