Pulled pork på grillen

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Lågtempad helstekt fläskkarre som man drar isär med två gafflar.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar grilltid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 kg benfri fläskkarré
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 torkad timjan, rosmarin eller oregano
  • 0.5 msk hel svartpeppar

Gör så här

  1. Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd
  2. Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.
  3. Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Låt köttet ligga inlindat i aluminiumfolie under 1-2 tim av grilltiden för extra saftigt resultat. Då kan man även servera köttet med stekskyn som samlas upp i foliet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Lindell, Ödåkra

2014-08-24

Har tillagat denna kötträtt i romar/lergryta på 110 grader i 6 timmar i ugnen (låt den stå i ugnen under natten, bara att värma i ugnen cirka 15-20 min när det är dags att äta. Dela på köttet med två gafflar. Cole slow och kokt potatis gott till inkl blandsallad.

Christina

2014-03-09

Fantastisk gott! Våra gäster kommenterade att de nog aldrig hade ätit någon godare mat. Serverade guacamole, mangosalsa, blandsallad och potatisgratäng till. Passade alldeles utmärkt. Tillagade köttet i ugnen på 130 grader i mer än 5 timmar. Trodde att köttet skulle falla isär, men vi fick skära det i småbitar. Till nästa gång kommer jag att lägga folie/lock över köttet för att behålla saftigheten. Men det gick bra att tillsätta lite vatten till steksaften också, så blandades köttet ihop med alla kryddorna runt om. Slösade rätt bra med kryddorna, så det blev en riktigt spicy pulled pork.

Sally Jönsson

2013-06-20

Den blir fantastisk i en tryckkokare, på mindre än halva tiden.

Ptrzon

2013-06-18

Ugn el. grill spelar väl ingen roll ... om man läser noga, 130 grader gäller i båda fallen tiderna också . Bon Appetit.

Kalle

2013-04-28

Sjukt gott! Gjorde den på 1,5kg men det va precis så det räckte till 4 vuxna och två barn. Så ett tips, gör två när du ändå håller på. Den smälter i munnen

Britta/Webbredaktionen

2013-04-11

Vi lägger upp ett recept som heter Pulled pork i ugn.

Susanne

2013-04-09

Skulle vara roligt om ni också skrev hur man gör om man vill göra det i ugne.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt Oxfilé

(8)

Älgköttbullar

(12)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg benfri fläskkarré
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 torkad timjan, rosmarin eller oregano
  • 0.5 msk hel svartpeppar

Pulled pork på grillen

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Lågtempad helstekt fläskkarre som man drar isär med två gafflar.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar grilltid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd
  2. Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.
  3. Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Låt köttet ligga inlindat i aluminiumfolie under 1-2 tim av grilltiden för extra saftigt resultat. Då kan man även servera köttet med stekskyn som samlas upp i foliet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Lindell, Ödåkra

2014-08-24

Har tillagat denna kötträtt i romar/lergryta på 110 grader i 6 timmar i ugnen (låt den stå i ugnen under natten, bara att värma i ugnen cirka 15-20 min när det är dags att äta. Dela på köttet med två gafflar. Cole slow och kokt potatis gott till inkl blandsallad.

Christina

2014-03-09

Fantastisk gott! Våra gäster kommenterade att de nog aldrig hade ätit någon godare mat. Serverade guacamole, mangosalsa, blandsallad och potatisgratäng till. Passade alldeles utmärkt. Tillagade köttet i ugnen på 130 grader i mer än 5 timmar. Trodde att köttet skulle falla isär, men vi fick skära det i småbitar. Till nästa gång kommer jag att lägga folie/lock över köttet för att behålla saftigheten. Men det gick bra att tillsätta lite vatten till steksaften också, så blandades köttet ihop med alla kryddorna runt om. Slösade rätt bra med kryddorna, så det blev en riktigt spicy pulled pork.

Sally Jönsson

2013-06-20

Den blir fantastisk i en tryckkokare, på mindre än halva tiden.

Ptrzon

2013-06-18

Ugn el. grill spelar väl ingen roll ... om man läser noga, 130 grader gäller i båda fallen tiderna också . Bon Appetit.

Kalle

2013-04-28

Sjukt gott! Gjorde den på 1,5kg men det va precis så det räckte till 4 vuxna och två barn. Så ett tips, gör två när du ändå håller på. Den smälter i munnen

Britta/Webbredaktionen

2013-04-11

Vi lägger upp ett recept som heter Pulled pork i ugn.

Susanne

2013-04-09

Skulle vara roligt om ni också skrev hur man gör om man vill göra det i ugne.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt Oxfilé

(8)

Älgköttbullar

(12)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies