Pulled pork i ugn

Betyg (1-5):
3.52 (46 betyg)

Långkok i ugn med god kryddblandning och bbq-sås. Enkelt att laga då köttet sköter sig själv i ugnen. Servera med goda tillbehör som picklade grönsaker, gräddfil och en bit gott bröd.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar
  • 2.5 dl barbequesås, gärna rökig
  • Kryddblandning:
  • 2 msk flingsalt
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 msk socker
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stöt samman alla ingredienser till kryddblandningen i en mortel. Gnid in hela köttbiten med kryddorna. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  2. Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna. Lägg lökklyftor och vitlökar runt köttet.
  3. Häll på bbq-såsen på kött och lökar. Lägg på locket och tillaga köttet i nedre delen av ugnen ca 5 tim. Köttet är klart när det nästan faller sönder.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Köttet ska vara mört och trådigt.
  5. Servera med picklade grönsaker, gräddfil eller turkisk yoghurt och en bit gott bröd. Eller med portionsbröd (t ex frallor), coleslaw och grillade majskolvar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-03-19

Otroligt god rätt som är enkel att göra, passar både med ett gott bröd eller tortilla. Mycket grönsaker och gräddfil till.

Sussie

2015-10-02

Gjorde detta med picklad rödlök, guacamole, grillade majskolvar, cole slaw och bröd. Supergott!

Olle Zetterqvist

2013-11-01

Fantastiskt gott, även med olika tillbehör. smakrik och mört kött!

Nicklas

2013-10-27

Så jäkla gott, coleslaw passar utmärkt som tillbehör.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fläsklägg med rotmos

(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar
  • 2.5 dl barbequesås, gärna rökig
  • Kryddblandning:
  • 2 msk flingsalt
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 msk socker
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Pulled pork i ugn

Betyg (1-5):
3.52 (46 betyg)

Långkok i ugn med god kryddblandning och bbq-sås. Enkelt att laga då köttet sköter sig själv i ugnen. Servera med goda tillbehör som picklade grönsaker, gräddfil och en bit gott bröd.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt samman alla ingredienser till kryddblandningen i en mortel. Gnid in hela köttbiten med kryddorna. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  2. Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna. Lägg lökklyftor och vitlökar runt köttet.
  3. Häll på bbq-såsen på kött och lökar. Lägg på locket och tillaga köttet i nedre delen av ugnen ca 5 tim. Köttet är klart när det nästan faller sönder.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Köttet ska vara mört och trådigt.
  5. Servera med picklade grönsaker, gräddfil eller turkisk yoghurt och en bit gott bröd. Eller med portionsbröd (t ex frallor), coleslaw och grillade majskolvar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-03-19

Otroligt god rätt som är enkel att göra, passar både med ett gott bröd eller tortilla. Mycket grönsaker och gräddfil till.

Sussie

2015-10-02

Gjorde detta med picklad rödlök, guacamole, grillade majskolvar, cole slaw och bröd. Supergott!

Olle Zetterqvist

2013-11-01

Fantastiskt gott, även med olika tillbehör. smakrik och mört kött!

Nicklas

2013-10-27

Så jäkla gott, coleslaw passar utmärkt som tillbehör.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fläsklägg med rotmos

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies