Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Temperaturen och tiden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

Tillagningstid: 20 min + 5 timmar i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2.5 dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.
  3. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-03-05

Härligt, enkelt recept! Kan varieras med olika kryddor och såser. Använd helst grishals på ben. Idag testar jag med five spice och teriyakisås.

Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(29)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Docentens dillpasta

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2.5 dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Temperaturen och tiden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

Tillagningstid: 20 min + 5 timmar i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.
  3. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-03-05

Härligt, enkelt recept! Kan varieras med olika kryddor och såser. Använd helst grishals på ben. Idag testar jag med five spice och teriyakisås.

Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(29)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Docentens dillpasta

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies