För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pulled pork burger med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar grilltid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1 dl barbequesås
  • 6 hamburgerbröd
  • Kryddrubb:
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk torkad timjan, rosmarin eller oregano
  • Picklade grönsaker:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 stor rödlök

Gör så här

  1. Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.
  2. Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.
  3. Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben. Dra isär köttet med två gafflar innan servering.
  4. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ställ åt sidan. Skala och hyvla morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Skär rödlöken i klyftor. Blanda alla grönsaker i en skål och slå på den ljumma lagen. Låt dra minst 15 min.
  5. Bygg burgare av kött och pickade grönsaker mellan bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Biff med coleslaw

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1 dl barbequesås
  • 6 hamburgerbröd
  • Kryddrubb:
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk torkad timjan, rosmarin eller oregano
  • Picklade grönsaker:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 stor rödlök

Pulled pork burger med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar grilltid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.
  2. Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.
  3. Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben. Dra isär köttet med två gafflar innan servering.
  4. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ställ åt sidan. Skala och hyvla morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Skär rödlöken i klyftor. Blanda alla grönsaker i en skål och slå på den ljumma lagen. Låt dra minst 15 min.
  5. Bygg burgare av kött och pickade grönsaker mellan bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Biff med coleslaw

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)