Pulled lax med ananassalsa

Betyg (1-5):
3.92 (36 betyg)

Att grilla en hel sida lax på skinnsidan gör konsten att grilla fisk lekande lätt. Den blir både saftig och med den här kryddningen fantastiskt god!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g laxfilé i bit, gärna med skinn, t ex fjordörret
  • 1 msk finriven färsk ingefära eller ingefärspasta
  • 0.5 msk finriven vitlök eller vitlökspasta
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gemsallad (hjärtsallad) till servering
  • 0.5 kruka koriander till servering
  • lime till servering
  • Ananassalsa:
  • 1 färsk ananas, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.

Tips

Grilla gärna laxen i foliepaket. Eller ugnsbaka laxen på 200° i ca 15 min om du inte vill eller kan grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-03-05

Supergott och väldigt trevlig bjudrätt. Jag kompletterade med Coop Stuvsta’s medelhavsbröd/brödtårta och en tomatsallad - perfekt! Sara du är verkligen bäst!!

Mats

2018-09-28

Fantastiskt gott!

Liz

2018-01-20

Underbart gott, har gjort många gånger nu. Jag har hittat paket med laxbitar 600 g, i frysen på mitt coop. De är billigare att använda och blir saftiga och fina när man gör dem i ugnen.

Liselotte

2017-08-16

Kanon gott gjort flera gånger

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g laxfilé i bit, gärna med skinn, t ex fjordörret
  • 1 msk finriven färsk ingefära eller ingefärspasta
  • 0.5 msk finriven vitlök eller vitlökspasta
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gemsallad (hjärtsallad) till servering
  • 0.5 kruka koriander till servering
  • lime till servering
  • Ananassalsa:
  • 1 färsk ananas, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt

Pulled lax med ananassalsa

Betyg (1-5):
3.92 (36 betyg)

Att grilla en hel sida lax på skinnsidan gör konsten att grilla fisk lekande lätt. Den blir både saftig och med den här kryddningen fantastiskt god!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.

Tips

Grilla gärna laxen i foliepaket. Eller ugnsbaka laxen på 200° i ca 15 min om du inte vill eller kan grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-03-05

Supergott och väldigt trevlig bjudrätt. Jag kompletterade med Coop Stuvsta’s medelhavsbröd/brödtårta och en tomatsallad - perfekt! Sara du är verkligen bäst!!

Mats

2018-09-28

Fantastiskt gott!

Liz

2018-01-20

Underbart gott, har gjort många gånger nu. Jag har hittat paket med laxbitar 600 g, i frysen på mitt coop. De är billigare att använda och blir saftiga och fina när man gör dem i ugnen.

Liselotte

2017-08-16

Kanon gott gjort flera gånger

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies