Pulled chicken "festival"

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 stor kyckling (ca 1,8 kg)
  • Kryddblandning:
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk malen koriander
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in ordentligt runt hela kycklingen. Täck formen noga med folie och stek mitt i ugnen ca 2½ tim.
  2. Ta bort foliet och rosta till fin färg, ca 20 min till. Dra isär köttet med en gaffel vid servering.

Servering

Servera med avokadochimichurri, grönkålsslaw, svart bönsallad, majssallad, picklad rödlök och tortillas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2019-01-02

Enkelt, smakrikt och underbart gott och uppskattat.

Cecilia

2018-12-22

Jättegott och lätt att tillaga!

Marie

2017-06-28

Så himla gott!! Rekommenderas!!

Liknande recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Stekt kyckling

(1)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 stor kyckling (ca 1,8 kg)
  • Kryddblandning:
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk malen koriander
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1.5 tsk salt

Pulled chicken "festival"

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in ordentligt runt hela kycklingen. Täck formen noga med folie och stek mitt i ugnen ca 2½ tim.
  2. Ta bort foliet och rosta till fin färg, ca 20 min till. Dra isär köttet med en gaffel vid servering.

Servering

Servera med avokadochimichurri, grönkålsslaw, svart bönsallad, majssallad, picklad rödlök och tortillas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2019-01-02

Enkelt, smakrikt och underbart gott och uppskattat.

Cecilia

2018-12-22

Jättegott och lätt att tillaga!

Marie

2017-06-28

Så himla gott!! Rekommenderas!!

Liknande recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Stekt kyckling

(1)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies