För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 halloumi (200 g)
  • 6 skivor prosciutto eller liknande lufttorkad skinka
  • olivolja till pensling
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Mixa basilika med olja tills oljan har en grön, fin färg. Blanda med vinäger.
  2. Dela eller skär halloumin i 6 avlånga bitar. Linda skinka runt ostbitarna. Pensla med olja och grilla till fin färg runt om. Grilla sparrisen runt om 2-3 min. Lägg upp allt på fat och ringla över örtoljan vid servering. Strö flingsalt på sparrisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Tonfiskspett

(10)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Sweet corn kachumbari

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Bowl med sashimilax

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 halloumi (200 g)
  • 6 skivor prosciutto eller liknande lufttorkad skinka
  • olivolja till pensling
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1 tsk flingsalt

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa basilika med olja tills oljan har en grön, fin färg. Blanda med vinäger.
  2. Dela eller skär halloumin i 6 avlånga bitar. Linda skinka runt ostbitarna. Pensla med olja och grilla till fin färg runt om. Grilla sparrisen runt om 2-3 min. Lägg upp allt på fat och ringla över örtoljan vid servering. Strö flingsalt på sparrisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Tonfiskspett

(10)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Sweet corn kachumbari

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Bowl med sashimilax

(7)