Pressgurka

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Klassisk och snabblagad pressgurka passar perfekt till söndagssteken.

Tillagningstid: 10 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1 gurka
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

  1. Skiva gurkan supertunt på mandolin eller med osthyvel.
  2. Blanda ättika, socker och vatten.
  3. Vänd ner gurkskivorna i lagen och lägg en liten tallrik med en tyngd ovanpå, t ex en mortel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siv Pallin

2015-12-03

Äntligen hittade jag receptet som min mamma alltid gjorde. Hennes gamla mandolin i trä med skruv att reglera med använde jag men skivorna blev litet för tjocka. Skördade persiljan just innan snön kom

Margit Eriksson Den här gjorde min mor,men hon hade även persilja i innan den serverades.mmmm så gott

2014-09-03

DEN var lätt att göra

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Gulasch med bönor

(22)

Chili sin carne

(39)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 gurka
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Pressgurka

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Klassisk och snabblagad pressgurka passar perfekt till söndagssteken.

Tillagningstid: 10 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva gurkan supertunt på mandolin eller med osthyvel.
  2. Blanda ättika, socker och vatten.
  3. Vänd ner gurkskivorna i lagen och lägg en liten tallrik med en tyngd ovanpå, t ex en mortel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siv Pallin

2015-12-03

Äntligen hittade jag receptet som min mamma alltid gjorde. Hennes gamla mandolin i trä med skruv att reglera med använde jag men skivorna blev litet för tjocka. Skördade persiljan just innan snön kom

Margit Eriksson Den här gjorde min mor,men hon hade även persilja i innan den serverades.mmmm så gott

2014-09-03

DEN var lätt att göra

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Gulasch med bönor

(22)

Chili sin carne

(39)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies