För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissufflé med persiljepesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-225º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 kg kokt mjölig potatis
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1.5 dl varm mjölk
  • 3 uppvispade ägg, varav 1/3 endast gulor
  • 1 krm peppar efter smak
  • 50 g nyriven parmesan
  • 150 g tärnad cheddar
  • 150 g tärnad emmentalerost
  • 1 krm salt efter smak
  • Mandel- och persiljepesto:
  • 40 g persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad mandel
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smörj en kakform med hälften av det smälta matfettet och strö på hälften av ströbrödet. Mosa potatisen medan den fortfarande är varm och mosa den genom en potatispress. Blanda med smör och varm mjölk. Rör ner äggen, salt, peppar och parmesanost och blanda väl.
  2. Lägg hälften av moset i formen och tryck upp det en bit på kanten. Lägg osttärningarna och täck med resten av potatismoset. Släta till ytan och pensla med resten av matfettet och strö över ströbrödet som är kvar. Grädda i 20 minuter i 175°, öka värmen till 225° och grädda ytterligare 10-15 minuter tills ytan fått fin färg.

Mandel- och persiljepesto

  1. Hacka persiljan i mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök och mandel, kör en gång till. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Blanda till sist i färskriven parmesan och salt. Peston ska inte rinna utan vara mer som en pasta.
  2. Servera sufflén ur formen eller lägg över den på serveringsfat.

Servering

Bjud sallad och persiljepesto till. Potatissufflén kan stå ogräddad i kylskåp i 2 dagar. Den ska ha rumstemperatur när den sätts i ugnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Varmrökt lax med dillcrème

(0)

Snabb matjesgratäng

(0)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(29)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(34)

Gormetrulle

(23)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 kg kokt mjölig potatis
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1.5 dl varm mjölk
  • 3 uppvispade ägg, varav 1/3 endast gulor
  • 1 krm peppar efter smak
  • 50 g nyriven parmesan
  • 150 g tärnad cheddar
  • 150 g tärnad emmentalerost
  • 1 krm salt efter smak
  • Mandel- och persiljepesto:
  • 40 g persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad mandel
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm salt

Potatissufflé med persiljepesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-225º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en kakform med hälften av det smälta matfettet och strö på hälften av ströbrödet. Mosa potatisen medan den fortfarande är varm och mosa den genom en potatispress. Blanda med smör och varm mjölk. Rör ner äggen, salt, peppar och parmesanost och blanda väl.
  2. Lägg hälften av moset i formen och tryck upp det en bit på kanten. Lägg osttärningarna och täck med resten av potatismoset. Släta till ytan och pensla med resten av matfettet och strö över ströbrödet som är kvar. Grädda i 20 minuter i 175°, öka värmen till 225° och grädda ytterligare 10-15 minuter tills ytan fått fin färg.

Mandel- och persiljepesto

  1. Hacka persiljan i mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök och mandel, kör en gång till. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Blanda till sist i färskriven parmesan och salt. Peston ska inte rinna utan vara mer som en pasta.
  2. Servera sufflén ur formen eller lägg över den på serveringsfat.

Servering

Bjud sallad och persiljepesto till. Potatissufflén kan stå ogräddad i kylskåp i 2 dagar. Den ska ha rumstemperatur när den sätts i ugnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Varmrökt lax med dillcrème

(0)

Snabb matjesgratäng

(0)

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(29)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(34)

Gormetrulle

(23)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)