Potatisspett med bacon och hickoryglaze

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Grillade spett med söt tomatsmak.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 kg borstade små färskpotatisar
  • 400 g bacon
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1.2 dl rökig glaze, gärna hickory glazer
  • 10 st grillspett (blötlagda om de är av trä)

Gör så här

  1. Koka potatisen knappt mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av ordenligt.
  2. Dela baconskivorna så att du kan vira in varje potatis med en skiva och trä upp dem på stora grillspett tillsammans med lagerblad. Pensla potatisspetten med lite olja, salta och peppra.
  3. Grilla spetten runt om på medelvärme tills de fått fin färg. Pensla då och då med hickoryglazen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Älgköttbullar

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 kg borstade små färskpotatisar
  • 400 g bacon
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1.2 dl rökig glaze, gärna hickory glazer
  • 10 st grillspett (blötlagda om de är av trä)

Potatisspett med bacon och hickoryglaze

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Grillade spett med söt tomatsmak.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen knappt mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av ordenligt.
  2. Dela baconskivorna så att du kan vira in varje potatis med en skiva och trä upp dem på stora grillspett tillsammans med lagerblad. Pensla potatisspetten med lite olja, salta och peppra.
  3. Grilla spetten runt om på medelvärme tills de fått fin färg. Pensla då och då med hickoryglazen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Älgköttbullar

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies