För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönfärsbiffar med löksky

(1)

Dansk sjömansbiff

(155)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Picklad potatissallad

(0)

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönfärsbiffar med löksky

(1)

Dansk sjömansbiff

(155)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Picklad potatissallad

(0)

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)