Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Picklad potatissallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dansk sjömansbiff

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Ungersk gulaschgryta

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Picklad potatissallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dansk sjömansbiff

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Ungersk gulaschgryta

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(1)