Potatissallad med rädisor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Somrig potatissallad med rädisor, spenat och färska örter, toppad med en brynt smör-dressing.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 320 g rädisor, delade
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • färska örter
  • Dressing
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
  2. Dressing: Bryn smöret i en kastrull på hög värme under omrörning. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat, toppa med färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålfritters med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Sötpotatissallad med limevinägrett

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 320 g rädisor, delade
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • färska örter
  • Dressing
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar

Potatissallad med rädisor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Somrig potatissallad med rädisor, spenat och färska örter, toppad med en brynt smör-dressing.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
  2. Dressing: Bryn smöret i en kastrull på hög värme under omrörning. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat, toppa med färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålfritters med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Sötpotatissallad med limevinägrett

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)