För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissallad med rädisor och brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Somrig potatissallad med rädisor, spenat och färska örter, toppad med en brynt smör-dressing.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 320 g rädisor, delade
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • färska örter
  • Dressing
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
  2. Dressing: Bryn smöret i en kastrull på hög värme under omrörning. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat, toppa med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(9)

Kålfritters med sötpotatis

(6)

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

(0)

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

(56)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Vårfrittata med zucchini och örter

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 320 g rädisor, delade
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • färska örter
  • Dressing
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar

Potatissallad med rädisor och brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Somrig potatissallad med rädisor, spenat och färska örter, toppad med en brynt smör-dressing.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
  2. Dressing: Bryn smöret i en kastrull på hög värme under omrörning. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat, toppa med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(9)

Kålfritters med sötpotatis

(6)

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

(0)

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

(56)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Vårfrittata med zucchini och örter

(6)