
Potatissallad med pepparrot och brynt smör
Betyg (1-5):
Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis
- 2 knippen delade rädisa
- 50 g babyspenat eller rucola
- Dressing:
- 100 g smör
- 2 ägg, endast gulan
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk sötstark senap
- 1 dl olivolja
- 3 msk finriven färsk pepparrot
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
Dressing
- Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
- Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.
Liknande recept
Potatissallad med pepparrot och brynt smör
Betyg (1-5):
Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
Dressing
- Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
- Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!