Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 knippen delade rädisa
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Dressing:
  • 100 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing

  1. Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 2 knippen delade rädisa
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Dressing:
  • 100 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing

  1. Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)