För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg (1-5):
2.62 (56 betyg)

Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 knippen delade rädisa
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Dressing:
  • 100 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing

  1. Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 2 knippen delade rädisa
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Dressing:
  • 100 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

Betyg (1-5):
2.62 (56 betyg)

Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing

  1. Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)